Через ворожі обстріли без світла залишились споживачі у шести областях

Поділитися:

Через ворожі обстріли на прифронтових територіях Донецької області було знеструмлено 19 населених пунктів, у Запорізькій області – 27. Внаслідок попередніх ворожих влучань досі залишається без світла частина споживачів у п’яти областях. Про це повідомляє Міненерго.

У Міненерго підтвердили, що влучань та пошкоджень об’єктів енергетичної інфраструктури, внаслідок чергового нічного масованого ракетно-дронового удару по всій території країни, не зафіксовано.

“Водночас ворог продовжує тероризувати прифронтові та прикордонні з росією території. Внаслідок обстрілів у Донецькій області було знеструмлено 19 населених пунктів, у Запорізькій області – 27 населених пунктів. Через попередні обстріли також залишається без світла частина споживачів у Сумській, Запорізькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація”, – зазначається в повідомленні.

За добу, як вказано, вдалося повернути світло для майже 29 тис. споживачів. Більшість із них – це абоненти у Донецькій та Запорізькій областях, повідомляє міністерство.

Також повідомляється, що масштабна ремонтна кампанія об’єктів генерації та мереж у межах підготовки до нового опалювального сезону триває. “В ремонті – атомні енергоблоки, блоки теплової та гідрогенерації. Водночас виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів”, – вказали у Міненерго.

“У денну частину доби (з 10:45 до 16:00 години) були застосовані обмеження відновлюваних джерел енергії для балансування енергосистеми, адже генерація перевищувала споживання”, – повідомили у міністерстві.

Також зазначається, що комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 3,7 млн кВт*год. Також минулої доби відбувався експорт електроенергії до Польщі обсягом 0,8 млн кВт*год.

За добу обсяг газу в українських підземних сховищах зріс на 27,1 мільйона кубометрів. Запаси блакитного палива складають понад 9,4 мільярда метрів кубічних, додали у міністерстві.

Нагадаємо, українцям доведеться платити за оновленими тарифами на 30-70 гривень на місяць більше.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію