Аргентинська економіка демонструє спад, спричинений скороченням видатків президентом, – Bloomberg

Поділитися:

У березні економіка Аргентини продовжила спад. Аналітики вважають основною причиною те, що президент Хав’єр Мілей продовжував свою економію, щоб покласти край інфляції. Якщо казати про показики, то за перший місяць весни економіка скоротилася майже на 8,5% у порівнянні з березнем 2023 року.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Середня оцінка тих економістів, які опитали у Bloomberg, називали показник падіння у 7,3%. Натомість уряд опублікував звіт, згідно якого у місячному вимірі активність впала на 1,4%.

Нагадаємо, що Хав’єр Мілей зайняв посаду президента у грудні, тоді ж, майже одразу,зробив три нпопулярні дії: скасував щедрі енергетичні та транспортні субсидії, заморозив громадські роботи та різко девальвував валюту. Натомість скорочення витрат пизвело до того, що уряду вдалося досягти щомісячного профіциту на період від січня до квітня. Такий же профіцит прогнозується і на травень. Показники місячної інфляції у квітні впали до 8,8%, що робить дії уряду популярними. Але у іншому Аргентина втрачає: промислове виробництво у березні продемонстрували стрімкий спад на більше ніж 21% порівняно із таким же місяцем 2023 року, а будівельна активнічть впала на 42%, чого не було з часів карантинних заходів черед пандемію коронавірусу.
Роботодавці в обох секторах очікують скорочення штату в найближчі місяці.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
12 Червня 2024 року - 21:21
Незважаючи на можливе підвищення акцизів на пальне на 1,5–2 грн....
12 Червня 2024 року - 19:53
Один з оперативників розвідки РФ, який безпосередньо займається проведенням дезінформаційної...
12 Червня 2024 року - 13:43
Адміністрація американського президента планую посилення обмежень на доступ Китаю до...
11 Червня 2024 року - 18:06
У 2024 році ІТ-сфера України продовжила свій динамічний розвиток, незважаючи...