Трамп і Гарріс у напруженій боротьбі за президентське крісло, – Bloomberg

Поділитися:

Боротьба за президентське крісло між Дональдом Трампом і Камалою Гарріс досягла кульмінації. Згідно з опитуванням Bloomberg News/Morning Consult, обидва кандидати мають по 49% підтримки серед ймовірних виборців у семи штатах, що змінюються. Це підкреслює, наскільки важливою є остаточна блискавка реклами, мітингів і кампаній, що стукають у двері, для визначення переможця.

У всіх семи штатах кандидати ведуть боротьбу, маючи 49% підтримки кожного серед ймовірних виборців. Загальна статистична похибка опитування становить 1 відсотковий пункт. Результати вказують на гонку, яку може виграти будь-хто після сезону безпрецедентних потрясінь передвиборчої кампанії, який включав зміну лідера демократів і дві спроби вбивства Трампа.

Щоб посунути голку, кампанія Трампа має на меті мобілізувати виборців, які зазвичай не приходять на вибори, у той час як Гарріс нещодавно намагався розпалити жінок і підібрати поміркованих республіканців, які не є прихильниками Трампа. Гарріс перевершує свого суперника в опитуванні за деякими особистими якостями, які можуть допомогти їй у боротьбі з незадоволеними республіканцями. Коли запитали, якого кандидата найкраще назвати розумово здоровим, чесним і милосердним, виборці, що перебувають у змінному штаті, ймовірно, вибрали Гарріса з великою перевагою. Ці виборці також частіше вважали Трампа небезпечним. Але вважають, що колишній президент має власні сильні сторони, причому більшість цих виборців кажуть, що він досвідчений, патріот і сильний лідер.

І коли справа доходить до питань, Трамп має перевагу в найважливішому: економіці. Приблизно 50% тих, хто вірогідно виборець у мінливому штаті, кажуть, що більше довіряють йому, щоб впоратися з нею, порівняно з 45% для Гарріса. Віце-президент справилася з цим питанням краще, ніж президент Джо Байден, коли він лідирував, але вона не повністю стерла перевагу Трампа. Це може виявитися потенційно вирішальною перешкодою для її виборів. За рік опитування Bloomberg News/Morning Consult економіка незмінно вважалася головним пріоритетом для виборців у мінливих штатах на виборах, і жодне інше питання не наближалося до цього.

Багато виборців, які вірогідно перебувають у змінних штатах, сказали, що вони вважали, що Гарріс виграє вибори, незалежно від того, кого вони підтримують — оцінка, яка з’явилася після того, як демократ активізувала свої виступи в ЗМІ з інтерв’ю на нічному телебаченні та з ведучими подкастів. Партійні важковаговики Барак Обама та Білл Клінтон нещодавно вступили в суд від її імені, а також такі знаменитості, як Ашер і Ліццо.

Проте рейтинг несприятливості Гарріс серед ймовірних виборців зріс на 2 відсоткові пункти з вересня, натякаючи на те, що ці фактори не обов’язково допомогли її кандидатурі — або були компенсовані натиском республіканських рекламних оголошень.

Bloomberg News і Morning Consult приблизно щомісяця з жовтня 2023 року збирають дані про погляди виборців на президентські вибори та економічні питання. У той час, коли інфляція охолола, сприйняття економіки виборцями, що живуть у змінному штаті, покращилося. Близько двох третин вірогідних виборців свінг-стейту вважають, що економіка на неправильному шляху, що на 5 пунктів менше, ніж рік тому.

Респонденти постійно висловлювали більше оптимізму щодо економіки свого штату та місцевої економіки, ніж щодо національної економіки. Але за останній рік цей розрив повільно скоротився, що свідчить про те, що сприйняття виборців починає наздоганяти умови, які вони бачать на місцях у своїх громадах. Що стосується цін, зокрема, виборці пропонують більш сонячну картину, ніж рік тому: сьогодні 64% виборців, які вірогідно проголосували за змінні штати, кажуть, що вони бачили зростання цін протягом останнього місяця, порівняно з 77%, які сказали те ж саме рік тому.

Нагадаємо, цього тижня індекс S&P 500 вперше зріс, оскільки трейдери аналізують корпоративні прибутки для оцінки стану економіки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...