Фінансове домінування: долар демонструє найкращий місяць за два роки перед виборами, – Bloomberg

Поділитися:

Американський долар демонструє найкращі показники з 2022 року. Це відбувається на тлі переоцінки трейдерами очікувань Федеральної резервної системи та підготовки до президентських виборів, які можуть вплинути на макроекономічні ринки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Середа відзначилась зростанням курсу долара стосовно всіх аналогів з Групи 10. Ієна впала до найнижчого рівня за 12 тижнів, а євро та фунт демонструють зниження третю сесію поспіль. Загалом курс долара в жовтні зріс приблизно на 3,2%.

Зростання курсу частково обумовлене ставкою на безпеку американських активів в умовах ринкових потрясінь. Також зростання долара може продовжитися під час президентства Дональда Трампа.

Федеральна резервна система США тим часом спостерігає стійкість економіки. Однак трейдери, що займаються спекулятивними валютами, поступово стерли ведмежий прогноз щодо долара, сформований після ринкових хвилювань у серпні. Одномісячні розвороти ризику для долара США нині свідчать про найбільше підвищення з липня.

Трейдери оцінюють приблизно 40 базисних пунктів пом’якшення з боку ФРС протягом наступних двох засідань, порівняно з понад 65 на початку жовтня.

Нагадаємо, рівень безробіття в Неваді зріс до трирічного максимуму, що є потенційним попереджувальним знаком для кампанії віце-президента Камали Гарріс у ключовому штаті на полі битви.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...