Загроза перемоги Трампа на виборах викликає економічні кошмари для Європи, – Bloomberg

Поділитися:

Керівників центральних банків, які втрачають сон через занепад економіки Європи, хвилює ще одне: скільки ще шкоди може завдати Дональд Трамп, якщо повернеться до Білого дому.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий

Оскільки спогади про першу посаду колишнього президента США ще свіжі, політики знають, що його бажання вести нові торговельні війни загрожує неминучими наслідками для регіону, чия позиція набагато слабша, ніж минулого разу. Інвестори також усвідомлюють небезпеки, і ринкові стратеги кажуть, що перемога Трампа може знизити курс євро до паритету з доларом.

Найбільш відчутне занепокоєння викликає обіцянка кандидата від Республіканської партії ввести мита на товари в розмірі 60% для Китаю та до 20% для всіх інших. Такі заходи, якщо їх запровадити, спричинять найбільший торговельний шок з часів Закону Смута-Хоулі, який поглибив Велику депресію 1930-х років, затьмаривши вплив його дій, коли він був на посаді протягом чотирьох років, починаючи з 2017 року.

Пам’ятаючи про це, кілька керівників центральних банків на континенті стурбовані тим, що перемога Трампа на виборах 5 листопада може ускладнити роботу з приборкання інфляції без краху економіки, за словами людей, обізнаних з цим питанням, які бажали залишитися анонімними, щоб посилатися на конфіденційні дискусії.

Навіть оптимістично налаштовані чиновники можуть передумати, оскільки цього тижня опинились у центрі шторму у Вашингтоні з приводу зустрічей Міжнародного валютного фонду. Невідомі дають центральним банкам, від Франкфурта до Лондона та Стокгольма, мабуть, найхмарніший горизонт з часів підготовки до вторгнення Росії в Україну — події, яка сама по собі перевернула їхні перспективи.

Коли минулого тижня губернатора Ріксбанку Еріка Тедіна запитали про його побоювання щодо напрямку економічної політики США після виборів, він визнав небезпеку, водночас застерігши, що поки рано робити поспішні висновки.

Нагадаємо, віце-президент США Камала Гарріс заявила, що смерть лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара відкриває можливість для припинення війни в Газі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...