Ізраїль під обстрілом Хезболли: транскордонна битва загострюється, – Bloomberg

Поділитися:

Сьогодні, 12 жовтня 2024 року, Ізраїль заявив про новий шквал ракет, випущених з Лівану, через день після того, як безпілотник Хезболли вбив чотирьох солдатів. Транскордонні бої між двома сторонами посилилися, і ізраїльські військові повідомили, що 90 снарядів перетнули Ліван, а в центрі країни пролунали сирени. Велика кількість людей кинулася в бомбосховища, але всі загрози були перехоплені.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Під час недільного нападу Хезболли на табір на південь від Хайфи було поранено понад 50 військовослужбовців, а також загинуло четверо солдатів, що стало одним із найбільш смертоносних транскордонних нападів угруповання бойовиків за останній рік. Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що ізраїльський авіаудар у віддаленому районі Еден, на північ від Бейрута, вбив дев’ять людей, оскільки Ізраїль розширив свій наступ у сусідній країні.

Атаки Хезболли показують, що вона все ще може завдати ударів щонайменше на 40 кілометрів вглиб Ізраїлю, незважаючи на тижні нападів на її командирів і запаси ракет. ЦАХАЛ перекинув через кордон танки та війська, а горбисті села та густі ліси цього регіону стали основним полем битви. Збройні сили Ізраїлю також посилюють удари по підтримуваному Іраном угрупованню ХАМАС на півночі Гази, де вже більше року точиться війна. Міністерство охорони здоров’я на цій території повідомило, що 62 людини були вбиті за останні 24 години.

Нагадаємо, Європейський Союз ухвалив рішення запровадити нові санкції проти Ірану через постачання балістичних ракет до Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...