Керівник бізнес-лобі: Трамп і Гарріс однаково «антиторгівельні» та несуть загрози для американських компаній, – Bloomberg

Поділитися:

Голова найбільшої бізнес-лобістської групи США розкритикував обох кандидатів у президенти як «антиторгівлю», заявивши, що їхні ідеї погані для американських компаній і окремих осіб.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Широкі мита, як-от широкі 60% мита для Китаю, які висунув республіканець Дональд Трамп, завдадуть шкоди американським виробникам, які імпортують компоненти та запчастини, сказала Сюзанна Кларк, президент і головний виконавчий директор Торгово-промислової палати США.

Проте віце-президент Камала Гарріс, схоже, готова продовжувати уникати нових угод про вільну торгівлю, як президент Джо Байден, якщо її оберуть 5 листопада, сказав Кларк. Гарріс був одним із 10 сенаторів, які проголосували проти Угоди США, Мексики та Канади про торгівлю в 2020 році, посилаючись на відсутність у ній положень щодо боротьби зі зміною клімату. Вона знову розкритикувала угоду минулого місяця.

«У нас є два кандидати в президенти, які виступають проти торгівлі», — сказав Кларк в інтерв’ю в офісі Bloomberg у Вашингтоні в середу. «Ми вважаємо, що це погано для Америки, і ми віримо, що це погано для американських сімей і американських громад».

Адміністрація Байдена дотримується політики, яку вона називає «орієнтованою на робітників», яка критично дивиться на минулі угоди про вільну торгівлю. Незважаючи на те, що попередні угоди відкривали ринки для експорту США, вони також відкривали Америку для імпорту з усього світу. Гарріс, деякі демократи та їхні союзники з організованих робітників звинувачують ці угоди у втраті сотень тисяч робочих місць у промисловості.

Адміністрація Байдена не розпочала жодних переговорів про вільну торгівлю, в тому числі з Великобританією та Кенією, які були розпочаті за адміністрації Трампа. Натомість вона вирішила досягти економічних цілей через ініціативи, які зосереджені на таких питаннях, як ланцюжки постачання та чиста енергія, без зниження тарифів, для чого знадобиться схвалення Конгресу.

Торгово-економічні ініціативи адміністрації Байдена включають Індійсько-Тихоокеанську економічну програму та Американське партнерство для економічного процвітання. Палата та інші бізнес-групи розкритикували їх як слабкий вплив порівняно з минулими угодами про зниження тарифів.

Нагадаємо, Франція оголосила про плани продати державні облігації на суму 300 мільярдів євро (328 мільярдів доларів) наступного року для фінансування свого бюджету після місяців політичних потрясінь.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...