Союзники України бачать, що Київ стає більш гнучким щодо завершення війни, – Bloomberg

Поділитися:

За словами офіційних осіб, близьких до НАТО, союзники України виявляють, що президент Володимир Зеленський, можливо, готується прийняти більш гнучкий підхід, оскільки вони шукають способи допомогти покласти край війні Росії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Український лідер публічно підтвердив основні вимоги Києва щодо припинення війни, включаючи повне виведення російських військ з окупованої території та членство України в НАТО. Цього тижня Зеленський знову виключив «торг» щодо українського суверенітету чи території.

Але враховуючи те, що потерпіла від війни Україна наближається до третьої повної зими війни, а підтримка Заходу демонструє ознаки занепаду й кінця конфлікту не видно, українські чиновники дали зрозуміти, що вони готові визнати, що в гру має вступити ендшпіль.

Зміна настроїв мала бути перевірена на зустрічі, організованій президентом Джо Байденом із Зеленським та іншими західними союзниками в Німеччині в суботу. Лідер США відклав поїздку, щоб зосередитися на реагуванні на ураган Мілтон, а зустріч на авіабазі Рамштайн призупинили.

Український президент прагне заручитися підтримкою союзників для свого останнього «плану перемоги» на зустрічі, який передбачає «чіткі, конкретні кроки для справедливого припинення війни». Незважаючи на те, що минулого місяця Зеленський інформував Байдена та інших союзників у США, цей план був сприйнятий прохолодно, цього тижня президент відправив провідних помічників назад до Вашингтона для роботи над деталями плану.

Нагадаємо, на наступній зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” країни НАТО планують запропонувати конкретні кроки щодо вступу України до альянсу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...