Зменшення заводських замовлень у Німеччині: ознака промислового лиха, – Bloomberg

Поділитися:

Заводські замовлення в Німеччині різко впали в серпні, що стало ще однією невдачею для промисловості в рік, коли найбільша економіка Європи не змогла досягти довгоочікуваного відновлення.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Згідно з даними, опублікованими в понеділок, попит знизився на 5,8% порівняно з липнем після двох місяців зростання. Це найбільше падіння з січня і набагато гірше, ніж очікували економісти.

Цей звіт відкриває ключовий тиждень для Німеччини, на якому також будуть представлені дані про промислове виробництво та останні економічні прогнози уряду канцлера Олафа Шольца.

Економіка все ще намагається побороти наслідки газового шоку після вторгнення Росії в Україну, а Volkswagen AG попереджає про можливе закриття заводів. Чиновники збираються відмовитися від надії на досягнення будь-якого зростання у 2024 році.

Sueddeutsche Zeitung повідомила, що цього року прогнозується скорочення на 0,2%. Віце-канцлер Роберт Хабек зазначив, що «економічна ситуація складна» і що «економіка Німеччини не розвивається належним чином з 2018 року».

Зменшення замовлень вказує на подальшу слабкість у той час, коли економіка могла навіть перебувати в рецесії. Минулого місяця Бундесбанк зазначив, що валовий внутрішній продукт, можливо, стагнував або впав у третьому кварталі після невеликого падіння за попередні три місяці.

Індикатори настроїв вказують на подальші проблеми. Показник очікувань інституту Ifo у вересні впав до найнижчого рівня з лютого. Крім того, індекси, складені на основі відповідей менеджерів із закупівель, сигналізували про продовження загального скорочення приватного сектора протягом місяця.

У зв’язку з тим, що ширша економіка єврозони зазнає слабкості, а інфляційний тиск демонструє все більші ознаки розсіювання, політики Європейського центрального банку готуються наступного тижня ще раз знизити процентні ставки на чверть пункту.

Нагадаємо, незважаючи на стрімке зростання китайських акцій з кінця вересня, багато глобальних менеджерів фондів і стратегів залишаються скептичними.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...