Ізраїль завдав удару по Хезболлі, ціни на нафту різко зросли після коментарів Байдена, – Bloomberg

Поділитися:

Ізраїль продовжив свою кампанію проти бойовиків Хезболли, завдавши авіаударів по південному Лівану та Бейруту. Це сталося на тлі підготовки США та їхніх союзників до відповіді на іранський обстріл балістичними ракетами на початку цього тижня.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Місцева влада повідомила про загибель дев’яти людей у центрі Бейрута після удару по медичному об’єкту, пов’язаному з Хезболлою. Армія оборони Ізраїлю заявила про знищення 15 бойовиків Хезболли під час нічної атаки на будівлю, яку використовувало угруповання, і наказала цивільним особам у деяких районах негайно залишити свої домівки.

Міжнародна спільнота зосередила увагу на термінах і масштабах очікуваної відповіді Ізраїлю на іранський ракетний удар у вівторок. Хоча ця атака завдала невеликої шкоди, Ізраїль і США заявили, що це була неприйнятна ескалація, і Ізраїль відповість.

Президент США Джо Байден посилив невизначеність щодо подальших дій, заявивши журналістам біля Білого дому: «Ми обговорюємо це». Його коментарі спричинили різке зростання цін на нафту, оскільки вони натякали на можливість ударів по енергетичній інфраструктурі Ірану.

Рада національної безпеки США не надала додаткових коментарів щодо заяв Байдена. США та їхні союзники працюють над формуванням відповіді Ізраїлю на іранський напад, намагаючись уникнути подальшої ескалації, яка може втягнути регіон у тотальну війну.

Наадаємо, Україна повідомила, що вночі завдала удару по арсеналу зброї в Росії, серед якого могли бути ракети, щойно прибулі з Ірану.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності