НБУ ввів нові правила для карткових переказів

Поділитися:

З 1 жовтня набув чинності тимчасовий (на пів року) місячний ліміт 150 000 грн на карткові перекази фізичних осіб, метою якого є боротьба із дропами.

Про це повідомляє НБУ.

Ліміт діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

Ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

Також ліміт не застосовуватиметься у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

Член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко зазначив, що майже 99% клієнтів ПриватБанку здійснюють перекази в обсягах, що не перевищує цього ліміту.

Нагадаємо, що «Укрпошта» збирається отримати обмежену банківську ліцензію після ухвалення законопроєкту про фінансову інклюзію, який підготували в Верховній Раді за участі Нацбанку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності