В ЄС обурені заявою Угорщини – подробиці

Поділитися:

Угорщина не стала б чинити опір російському вторгненню, оскільки це призвело б до численних жертв. Позиція України та її боротьба за незалежність є “безвідповідальною”.

Про це заявив політичний директор уряду прем’єр-міністра Віктора Орбана Балаж Орбан, пише видання Bloomberg.

Балаж Орбан, який відповідає за розробку зовнішньої політики в уряді свого однофамільця, перейшов усі допустимі межі у спробі демонструвати лояльність до Кремля. Заява, яку він зробив, суперечить позиції та інтересам Європейського союзу та НАТО.

“Ми, швидше за все, не зробили б те, що зробив президент Зеленський два з половиною роки тому, бо це безвідповідально. Він вступив у оборонну війну…, і ми бачимо, скільки людей загинуло та скільки територій втрачено”, – заявив Балаж Орбан.

Опозиція негайно розкритикувала орбаніста, не кажучи вже про те, що політичний директор орбанського уряду викликав гнів населення.

“Тепер ми знаємо те, про що тільки здогадувалися: уряд не буде захищати Угорщину в разі російського вторгнення”, – підсумував у Facebook експерт з Росії, викладач в Університеті Корвіна в Будапешті Андраш Раца.

Лідер угорської опозиції Петер Мадьяр закликав Балажа Орбана піти у відставку через те, що його коментарі “зневажають основи конституції та незалежності Угорщини”.

Нагадаємо, що Угорщина буде блокувати виплати на військову допомогу Україні у 6,5 млрд євро з Європейського фонду миру, поки Київ не відновить транзит російської нафти “Лукойла”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...