Міжнародні експерти зробили свої прогнози, стосовно зими в Україні

Поділитися:

Випробовування для енергетики, прогнозовані відключення електроенергії від 4 до 18 годн щодня – таку зиму прогнозують експерти Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) та моніторингової місії ООН.

У матеріалі The Guardian йде мова про заходи, які запропонувало МЕА для української енергетичної інфраструктури.

– Енергосистема України витримала останні дві зими… Але ця зима буде, безумовно, найсуворішим випробуванням, — зазначив генеральний директор МЕА Фатіх Бірол у пресрелізі, який супроводжує звіт.

За прогнозами експертів, яких опитала Моніторингова місія Організації Об’єднаних Націй з прав людини в Україні (ММПЛУ), узимку відключення електроенергії триватимуть від 4 до 18 годин щодня.

– Ця зима буде дуже складною. Люди, ймовірно, зіткнуться з регулярними відключеннями електроенергії по всій країні. Будь-які нові атаки, що призведуть до триваліших відключень, можуть мати катастрофічні наслідки, – заявила керівниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

Белл каже, наслідки атак будуть тривалими і потребують комплексного підходу.

– Національні та міжнародні партнери мають об’єднати зусилля із відновлення критично важливої інфраструктури та притягнення до відповідальності винних за завдані збитки, – сказала вона.

Нагадаємо, станом на червень 73% теплових електростанцій країни було виведено з ладу. Якщо взимку 2022-2023 років атаки здебільшого спрямовували на об’єкти електропередачі, то з березня 2024 року основною мішенню стали об’єкти генерації.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи