США вводять нові санкції, щоб перешкодити «тіньовому флоту» СПГ Росії, – Bloomberg

Поділитися:

США наклали санкції на ще два судна разом із двома пов’язаними судноплавними компаніями в останній спробі заблокувати експорт російського скрапленого природного газу з Арктики.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У четвер Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів додало судна Mulan і New Energy до списку санкцій після семи суден, які вперше потрапили під санкції наприкінці серпня. Індійські компанії Gotik Shipping Co. і Plio Energy Cargo Shipping Opc також потрапили під санкції, згідно із заявою Міністерства фінансів у четвер.

Санкції стосуються російського проекту Arctic LNG 2, на який раніше ввели санкції США. Останній крок є ще одним ударом для Росії, оскільки вона витратила місяці на розробку того, що вважається тіньовим флотом танкерів для природного газу, подібно до того, як вона робила для транспортування сирої нафти та продуктів. Такі судна мають непрозору власність, невідомих страховиків і застосовують такі методи, як приховування свого місцезнаходження шляхом вимкнення або маніпулювання системами автоматичної ідентифікації.

«Уряд США продовжуватиме відповідати на спроби ввести в дію санкційний проект Arctic LNG 2 або іншим чином розширити енергетичний потенціал Росії швидкою реакцією», — заявив речник Держдепу США Метью Міллер у заяві. «Працюючи разом з нашими партнерами з G7 та іншими союзниками, ми залишатимемося непохитними у протидії експлуатації Росією її енергетичних ресурсів для політичної вигоди».

Нагадаємо, Єгипет прагне придбати 20 вантажів зрідженого природного газу, починаючи з жовтня, вперше за багато років імпортуючи це паливо напередодні зими.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...