Останні новини:

Українські союзники очікують, що Іран неминуче поставить ракети Росії, – Bloomberg

Поділитися:

Європейські чиновники очікують, що Іран неминуче поставить балістичні ракети до Росії, і цей крок може викликати швидку відповідь з боку союзників України.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Іран надав Росії сотні безпілотників під час 2,5-річної війни Росії проти України, але потенційна передача балістичних ракет означатиме тривожний розвиток конфлікту. Експерти натомість відмовилися надати оцінку типу та обсягу поставок або термінів, хоча один із офіційних осіб сказав, що поставки можуть розпочатися протягом кількох днів.

Зазвичай балістичні ракети літають набагато швидше, ніж крилаті ракети чи безпілотники, і можуть нести більший корисний вантаж. США та інші союзники з Організації Північноатлантичного договору неодноразово застерігали Тегеран від такого кроку та докладають дипломатичних зусиль, щоб цього не сталося.

Рада національної безпеки США не відразу відповіла на запит про коментар. Міністерство закордонних справ Ірану та його місія в ООН не відповіли на запити.

Нагадаємо, українські сили намагаються зупинити просування Росії у східній Донецькій області, оскільки її міста та енергетична інфраструктура зазнають постійних бомбардувань, оскільки наближається третя повна зима війни. Вранці в понеділок Київ був обстріляний шквалом крилатих і балістичних ракет і безпілотників, причому сім із 16 балістичних ракет уникли ППО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи