Танкер із санкційним російським СПГ намагався перекинути свій заборонений вантаж на інше судно, – Bloomberg

Поділитися:

Схоже, танкер зі скрапленим природним газом, який потрапив під санкції, перевантажує свій російський вантаж на інше судно в Середземному морі. Все це свідчить про те, наскільки довго Москва збирається обходити дії США.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідно до супутникових знімків, судно Pioneer, проти якого США ввели санкції в п’ятницю, зараз стоїть на якорі біля іншого судна приблизно за 30 кілометрів (19 миль) на північний схід від єгипетського Порт-Саїда. Це вказує на те, що він здійснює так звану передачу з судна на судно у відкритій воді, що є рідкістю для природного газу. Згідно з TankerTrackers.com, судном-одержувачем є New Energy, яка не підпадає під обмеження.

Вантаж є першим, що завантажується з Arctic LNG 2, найновішого російського заводу з експорту газу, який торік потрапив під санкції США. У відповідь на дії США Москва розвиває тіньовий флот танкерів СПГ, подібно до того, як це робилося для транспортування сирої нафти та продуктів.

США підвищили ставку минулого тижня, наклавши обмеження на сім СПГ-перевізників, пов’язаних з Росією, включаючи Pioneer і Ocean Speedstar Solutions, керуючого судном в Індії.

Відповідно до Equasis, глобальної бази даних судноплавства, з червня New Energy управляється компанією Plio Energy Cargo Shipping, і раніше її підозрювали як частину тіньового флоту через непрозору власність. Індійська компанія Plio Energy була зареєстрована 20 червня, повідомляє Міністерство корпоративних справ Індії.

Нагадаємо, нафта подорожчала після того, як східний уряд Лівії заявив, що припинить експорт, посилюючи напруженість на Близькому Сході.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи