У WSJ вважають, що Україна досягла мети проведення Курської операції лише частково

Поділитися:

Україна вже частково досягла цілей поставлених у Курській області.

Операція вже змінила уявлення, що Україна нездатна зупинити військову міць Росії, пише The Wall Street Journal.

Операцією на Курщині президент Володимир Зеленський зробив сміливу і ризиковану ставку на те, що це не тільки виведе РФ з рівноваги і змусить її перекинути війська, а й спонукає Захід до більш рішучої підтримки.

Також Зеленському необхідно переконати українців, що вони все ще здатні битися.

Вторгнення в Курську область застало США зненацька і призвело до збентеження, зазначив один з американських чиновників.

“Тепер адміністрація обережно чекає, чи окупиться ставка Зеленського. США надають Україні простір для проведення операції, намагаючись при цьому уникати публічного обговорення цього питання. Від Білого дому і Пентагону до штаб-квартири Європейського командування США в Німеччині чиновники спостерігають з обережним оптимізмом”, – пише WSJ.

Зеленський казав, що мета Курської операції частково полягає у створенні “буферної зони”. У Пентагоні досі не знають, чи планує Україна розширювати цю зону і як. Там не впевнені, чи може утримати захоплену територію.

“За словами чиновників США, українська мета в Курську складається з трьох частин: змусити Росію відвести війська зі сходу України, зламати риторику про поразку на полі бою і поліпшити становище України перед можливими мирними переговорами. Наразі всіх трьох цілей частково досягнуто”, – вказують журналісти.

Також українці взяли багато полонених, яких можна використовувати для обміну. Росія, як і раніше, утримує набагато більше військовополонених, ніж Україна, але захоплення Києвом сотень у Курську наблизило до паритету. Високопоставлений офіцер української розвідки на зустрічі з родичами військовополонених сказав, шанси на обмін за участю бійців “Азова” різко зросли.

Нагадаємо, операція у Курській області – це системний шлях завершення війни на умовах України. Про це сказав президент Володимир Зеленський на щорічному Міжнародному ветеранському форумі “Україна. Ветерани. Єдність”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...