У РФ поскаржилися на швидке просування ЗСУ у Курській області, – ISW

Поділитися:

Дії українських військ у Курській області РФ мають відчутний вплив на оборону, логістику й безпеку в Росії, де «стурбовані швидким просуванням» ЗСУ і зводять укріплення, пише у своєму новому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, аналітики звернули увагу на те, що на супутникових знімках Maxar за 12 серпня видно нещодавно викопану низку польових укріплень, включаючи траншеї і протитанкові рови на південний захід від Льгова вздовж траси E38 Льгов-Рильськ-Глухів (на північний захід від Суджі). А супутникові знімки, опубліковані 13 серпня і зроблені між 6 й 11 серпня, показують нещодавню появу польових укріплень біля траси 38K-024 на південь від Льгова.

«Ці нові укріплення розташовані приблизно за 17 кілометрів на північ від найдальшої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про те, що російські сили стурбовані можливим продовженням швидкого українського просуванням на північ у Курській області. Російські сили, як виглядає, особливо стурбовані головними магістралями і, ймовірно, намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоб перешкодити українським маневрам, особливо вздовж маршрутів E38 і 38K. Повідомляється, що операції України в Курській області також впливають на логістику російської залізниці», – йдеться в повідомленні.

В ISW також зазначили, що російська влада продовжує вербування для підтримки операцій у Курській області. За повідомленнями, російська армія планує відправити призовників із весняного призову з Москви, Ленінградської, Калінінградської, Свердловської, Мурманської і Самарської областей на допомогу російським військам, які воюють у Курській області, що викликало негативну реакцію з боку правозахисників і родичів, які протестують проти використання призовників в активних бойових діях.

Нагадаємо, 14 серпня російські опозиційні ЗМІ повідомили, що російські війська змушують призовників, які були на Курщині на початку дій Збройних сил України, підписати контракти з Міноборони Росії й повернутися на фронт у Курську область.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...