Останні новини:

У Швейцарії обговорюють, як оподатковувати надбагатих, – Bloomberg

Поділитися:

Щоб уникнути підвищення податку на багатство на батьківщині, магнат нерухомості Торд Колстад два роки тому покинув Норвегію. Але небезпека переслідувала його і там.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Швейцарія, новий дім Кольстада, перебуває в розпалі гарячих дебатів щодо податків на спадщину для надбагатих. Ця пропозиція — забрати половину будь-якого переданого капіталу понад 50 мільйонів франків (59 мільйонів доларів) — викликала публічні попередження від мультимільйонерів та мільярдерів, які володіють бізнесом, що вони поїдуть в інші країни.

Подібні дебати точаться по всьому світу, коли уряди розглядають способи вичавити більше з найбагатших, щоб допомогти впоратися з величезним дефіцитом і фінансувати державні послуги. Там також чиновникам сказали, що такі заходи призведуть до відтоку багатих і втрати інвестицій.

Відповідно до швейцарської системи прямої демократії, пропозиція буде винесена на всенародне голосування, яке очікується приблизно за два роки. Але навіть поширення такої ідеї створює відчуття, що ідентичність країни поступово розмивається. Після занепокоєння щодо стабільності її фінансової індустрії після краху Credit Suisse та тріщин у її (країни) довгоочікуваному нейтралітеті пропозиція про спадщину є загрозою для її репутації країни з низькими податками та такої, що є сприятливою ​​для бізнесу.

Нагадаємо, акції зросли після того, як поточний звіт про інфляцію в США не вплинув на рішення по зниженню ставок.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...