Останні новини:

Армія РФ перекидає частину військ з України до Курської області задля захисту

Поділитися:

Просування українських сил у Курській області змушує Москву перегрупувати свої сили, пише видання The Wall Street Journal. У ЗСУ підтверджують виведення частини військ із Запорізької та Херсонської областей.

У зв’язку з  операцією ЗСУ у Курській області  Росія виводить частину своїх збройних сил з України. Про це у вівторок, 13 серпня, пише газета The Wall Street Journal із посиланням на американських чиновників. Як зазначає видання, це перша ознака того, що вторгнення Києва змушує Москву перегрупувати свої сили.

За даними WSJ, США все ще намагаються визначити значення цього кроку для Росії. Джерела видання не повідомили, скільки військ, за інформацією Вашингтона, перекидає РФ.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Сухопутних військ ЗСУ Дмитро Лиховій у вівторок заявив, що в Курську область РФ спрямовують російські підрозділи з півдня України – Херсонської та Запорізької областей.

Нагадаємо, напередодні The Economist писав із посиланням на генеральний штаб ЗСУ, що в Курську область перевели і частину підрозділів з Харківського напрямку, але з ключового Донбаського напряму Росія відправила на Курщину набагато менше сил, ніж хотілося б Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...