Останні новини:

Україна планувала вторгнення, щоб вивести Кремль з рівноваги, – Bloomberg

Поділитися:

За словами західного чиновника, обізнаного з плануванням, Україна зважувала кілька можливостей нападу, який шокував би керівництво в Москві та поставив президента Володимира Путіна на задній план, перш ніж штурмувати кордон минулого тижня.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У зв’язку з тим, що українські військові обороняються, а кремлівські сили досягли незначних успіхів цього року, транскордонна атака зважувалася протягом деякого часу перед раптовим вторгненням у західну Курську область Росії тиждень тому, сказав чиновник на умовах анонімності.

Олександр Сирський тепер каже, що військові захопили контроль над приблизно 1000 квадратними кілометрами (386 квадратних миль) прикордонного регіону з початку атаки, і Путін змушений боротися з понад 120 000 жителів, які покинули свої домівки через вторгнення. Інститут вивчення війни оцінив українське просування близько 800 квадратних кілометрів.

У той час як адміністрація президента Джо Байдена та Європейський Союз благословили першу військову присутність на російській землі з часів Другої світової війни, союзники по НАТО поки що не висловлюються. За словами співробітника західної розвідки, який відмовився назвати свою особу, керівництво в Києві не надавало конкретної інформації про операції на Курську, поки вона не йшла повним ходом.

Нагадаємо, Володимир Путін під час телеефіру різко перебив виконуючого обов’язки губернатора регіону, який сказав, що українські військові взяли під контроль 28 міст і сіл у прикордонній Курській області Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...