Путін різко перервав губернатора, який визнав просування України в Росії, – Bloomberg

Поділитися:

Володимир Путін під час телеефіру різко перебив виконуючого обов’язки губернатора регіону, який сказав, що українські військові взяли під контроль 28 міст і сіл у прикордонній Курській області Росії. Також губернатор сказав, що ситуація змусила шосту частину населення області тікати.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Олексій Смирнов сказав, що українські війська проникли щонайменше на 12 кілометрів (7,5 миль) у регіон і контролювали прикордонну зону шириною 40 кілометрів, перш ніж Путін перервав його на телевізійній зустрічі з представниками оборони в понеділок, заявивши, що це справа військових. оцінити.

«Ви можете розповісти нам про соціально-економічну ситуацію і про допомогу людям», — сказав Путін Смирнову, який перерахував допомогу. За його словами, допомогу станом на зараз отримали понад 120 000 мешканців, які покинули свої домівки в регіоні, і ще близько 60 000 чекають на допомогу.

Президент України Володимир Зеленський у відеозвіті свого військового кабінету, опублікованому в Telegram у понеділок, визнав масштаб втручання. Головнокомандувач армії Олександр Сирський повідомив президенту, що «наразі під нашим контролем майже 1000 квадратних кілометрів території Російської Федерації», а в Курській області тривають наступальні дії.

Нагадаємо, Росія скликає неформальну зустріч членів Радбезу ООН за формулою Аррії, щоб поскаржитися на атаку Збройних сил України в Курській області.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...