Ворог має просування та тактичні успіхи на Торецькому напрямку, – ISW

Поділитися:

Російські війська продовжують активно наступати на сході України і нещодавно досягли значних тактичних успіхів внапрямку Торецька. Загарбники просунулися в районах населених пунктів Дружба та Північне.

Також ворог продовжує просуватися на схід від Покровська. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

Путінські війська на Торецькому напрямку просуваються в межах Залізного (на південний схід від Торецька) та поблизу електричної підстанції Центральна на захід від Залізного. Також окупанти намагаються обійти завод із виробництва фенолу у центральній частині Ню-Йорка (на південь від Торецька).

Протягом 5 серпня росіяни продовжували наземні атаки поблизу самого Торецька, а також поблизу Ню-Йорка, Залізного та Північного 5 серпня. Крім того, російські війська продовжують просуватися на схід від Покровська.

Ворог намагається захопити території в районі Желанного (на дорозі Т-0511 на південний схід від Покровська). Пропагандисти РФ стверджують, що російські штурмові групи навіть увійшли до самого Желанного, хоча ISW поки не спостерігала візуального підтвердження присутності російських військ у населеному пункті.

У той же час окупанти просунулися в Іванівці (на північ від Желанного та на схід від Покровська); на захід від Новоселівки Першої (схід від Желанного та на південний схід від Покровська); біля Межового (південніше схід від Желанного); та біля Сергіївки (на захід від Желанного). Активні бойові дії продовжуються на північний схід від Покровська в районі Калинове та Воздвиженки; на схід від Покровська в районі Новоолександрівки, Свиридонівки та Іванівки; на південний схід від Покровська в районі Желанного, Яснобродівки та Карлівки.

Нагадаємо, у Торецьку на Донеччині ситуація залишається дуже напруженою. Російські окупаційні війська знаходяться поблизу адміністративних кордонів міста, у самому населеному пункті ворога немає.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...