ФРС менш реактивна, ніж ринки та не буде надмірно реагувати, – Bloomberg

Поділитися:

Президент Федерального резервного банку Чикаго Остан Гулсбі повторив, що робота Центрального банку полягає не в тому, щоб реагувати на місячні слабкіші дані про працю. При цьому він додав, що ринки є набагато більш нестабільними, ніж дії ФРС.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Гірший, ніж прогнозувався, звіт про робочі місця в США в п’ятницю, який завершив слабкий тиждень даних, підштовхнув занепокоєння щодо рецесії та сприяв падінню світових акцій. Гулсбі сказав, що є деякі застережні показники, як-от зростання споживчих правопорушень, але економічне зростання продовжується на «досить стабільному рівні».

«Оскільки ви бачите, що кількість робочих місць нижча, ніж очікувалося, але ще не схожа на рецесію, я вважаю, що ви хочете передбачити, куди рухається економіка для прийняття рішень. Якщо ми прорвемося нормально, то ми перебуваємо в іншій ситуації, і нам, на мій погляд, потрібно було б реагувати більш жорстко», — сказав Гулсбі на телеканалі CNBC у понеділок.

На додаток Гулсбі підкреслив, що похибка у 100 000 для цифри місячної заробітної плати вимагає обережності щодо надто великих висновків.

Нагадаємо, Goldman Sachs Group Inc. каже, що інвестори з ринків, що розвиваються, повинні віддавати перевагу облігаціям, номінованим у доларах, а не облігаціям у місцевій валюті. Натомість не менш відома компанія Fidelity International стверджує протилежне.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...