Ворог зміг повністю захопити Роботине, а українські військові повернули собі позиції на Сіверському напрямку, — ISW

Поділитися:

Російські, ймовірно, повністю захопили село Роботине в Запорізькій області України, тоді як Збройні сили України відновили деякі втрачені позиції на Сіверському напрямку.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

ЗСУ нещодавно відновили втрачені позиції на Сіверському напрямку на тлі триваючих наступальних операцій Росії в цьому районі. Кадри з підтвердженою геолокацією від 27 липня свідчать про те, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції в західній частині села Івано-Дар’ївка Донецької області (на південний схід від Сіверська). 27 та 28 липня російські війська продовжували наступальні дії в районах на схід від Сіверська (поблизу Верхньокам’янського) та на південний схід від Сіверська (поблизу Спірного та Івано-Даріївки).

Тим часом росіяни також мають просування на кількох ділянках фронту, зокрема ймовірно повністю захопили село Роботине, звільнене під час контрнаступу України влітку 2023 року. Зокрема це такі ділянки:

У Запорізькій області: кадри, опубліковані 27 липня, свідчать про нещодавнє просування окупантів на північ від Роботиного та ймовірне захоплення всього Роботиного, пишуть аналітики ISW. Один з воєнкорів заявив, що війська РФ також нібито просунулися поблизу Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного), однак ISW не знайшов підтвердження цієї заяви.

На північний захід від Авдіївки: фахівці ISW звернули увагу на заяву командира батальйону 47 ОМБр Маґура Олександра Ширшина, який заявив про захоплення росіянами населених пунктів Прогрес і Вовче на цьому напрямку, зауваживши, що ці села «вже не наші». (Аналітики Deep State повідомляли про захоплення Прогресу 21 липня, про захоплення Вовчого — 27 липня, прим. ред.). Російські «воєнкори» при цьому стверджували, що окупанти нібито просунулися також ближче до північно-східної частини села Желанне вздовж залізничної лінії в цьому районі та нібито захопили решту села Новоселівка Перша (ISW не наводить доказів цих тверджень росіян). Крім того, за непідтвердженими заявами росіян, у районі на північний захід від Авдіївки війська РФ нібито просунулися в напрямку Іванівки та до східної околиці Веселого або на територію Веселого. ​​Російські «воєнкори» також заявляють, що окупанти буцімто просунулися між Новоселівкою Першою та Уманським (на захід від Авдіївки) після того, як сили ЗСУ нібито відступили з цього району.

На захід від Донецька: кадри від 27 липня свідчать, що росіяни нещодавно просунулися в межах південно-західної частини Красногорівки. Російські «воєнкори» стверджують, що війська РФ нібито захопили більшу частину міста Красногорівка, тоді як ЗСУ нібито утримують позиції в напівміських і сільських районах на північно-західній околиці Красногорівки. Геолоковані кадри від 27 липня, також показують, що окупанти нещодавно просунулися вздовж посадок на південний схід від Водяного.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...