Останні новини:

Трамп 2.0 може шокувати Європу, – Bloomberg

Поділитися:

Ознакою майбутнього для Європи є те, що цього тижня варто спостерігати не за Бленгеймським палацом чи Європейським парламентом, а за Національним з’їздом Республіканської партії в Мілуокі. Там забинтований Дональд Трамп і його напарник Джей Ді Венс розкладають свої карти: заморозити або припинити війну в Україні, посилити конкуренцію з Китаєм, прийняти протекціонізм і подолати імміграцію.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Настав час європейцям підготуватися до комбінованого ефекту трансатлантичного шоку для системи – Трампа 2.0 із додатковою ворожістю. Поділ України в рамках угоди з Володимиром Путіним відкрив би новий світ для Європейського Союзу, який зовсім не готовий інтегрувати Київ або виконувати зобов’язання щодо безпеки без підтримки США.

Тиск з метою приєднатися до США щодо Китаю, і без того жорсткий за адміністрації Байдена, поширився б на провідні компанії ЄС, такі як голландський ASML Holding NV і німецький Volkswagen AG. Економіст Бруно Колмант вважає, що підручник трампономіки щодо визначення пріоритетів внутрішнього попиту за рахунок союзників може бути таким же драматичним, як шок Ніксона 1971 року, який відмовився від золотого стандарту та підвищив тарифи.

В ідеальному світі, враховуючи зростання Трампа в опитуваннях і погляди Венса, Європа мала б готову відповідь — окрім сподівань, що економічний вплив торгових мит виявиться керованим, як показано на діаграмі вище. Зрештою, це блок, який пройшов через низку криз за останнє десятиліття і прагне, щоб його сприймали серйозно як наддержаву, а не як «васала» США, як одного разу сказав Еммануель Макрон.

Нагадаємо, Джо Байден пропонує обмежити національне підвищення орендної плати для корпоративних орендодавців.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...