Франція загрожує підвищенням цін на електроенергію і навіть відключенням світла за умови виходу з єдиного енергетичного ринку ЄС, – Bloomberg

Поділитися:

Генеральний директор Engie SA Кетрін Мак Грегор наголошує, що Франція ризикує знеструмленням через вихід з ринку електроенергії Європейського Союзу. Енергетичний ринок ЄС став центром уваги французької політики після того, як ультраправа партія «Національне об’єднання» заявила, що намагатиметься відновити французьке ціноутворення та вийти з індексації цін на електроенергію на європейському ринку газу, якщо наступного разу отримає контроль. місяць.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Без європейського ринку електроенергії ми були б піддані ще більшій нестабільності цін і навіть ризику відключень електроенергії. Повторне запровадження енергетичних бар’єрів у Європі збільшить ризик проблем з постачанням і підвищення цін», – наголошує Мак Грегор.

У статті, яку опублікувала у неділю популярна у Франції la Tribune Dimanche, генеральний директор Engie SA підкреслює, що саме європейський ринок дозволив країні отримати доступ до поставок з інших країн, коли її власне виробництво не вистачало в останні роки.

Нагадаємо, що популярність «Національного зібрання» в останні роки зросла. Частково це сталося й через занепокоєння виборців щодо різкого зростання рахунків за газ і електроенергію після вторгнення Росії в Україну в 2022 році.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...