Останні новини:

У Франції вважають китайську економіку реальною загрозою світові, – Bloomberg

Поділитися:

Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер на зустрічі з колегами у італійському містечку Стрезі наголосив, що вся світова економіка зараз опинилася під загрозою через Китай, а саме, через надлишок дешевого китайського експорту.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«У нас є проблема з економічною моделлю, за якою Китай виробляє все більше і більше дешевих промислових пристроїв, оскільки це може становити загрозу не лише для ЄС, не лише для США, але й для глобальної світової економіки. Ми повинні вирішити це питання», — сказав Ле Мер у інтерв’ю Bloomberg Television.

Не тільки США та країни ЄС, а й загалом всі провідні країни об’єднуються, аби протистояти китайській експансії. На думку міністрів фінансів країн G7, виклик Китаю має бути згуртованим і жорстким, адже політика цієї країни може значно зашкодити вітчизняним виробництвам. Комюніке міністрів вийшло після того, як свою заяву озвучили у США. Йдеться про рішення Джо Байдена на введення підвищеного мита на великий перелік китайських товарів, серед яких електромобілі, сонячні батареї та панелі.

Тим часом ЄС наближається до завершення розслідування щодо субсидій на електромобілі, яке, ймовірно, призведе до захисних заходів проти китайського експорту автомобілів.

Нагадаємо, передвиборна обіцянка прем’єр-міністра Ріші Сунака, де йшлося про відновлення національної служби для британської молоді, одразу викликала багато питань.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...