У березні виробнича активність Китаю зросла вперше за пів року, – Bloomberg

Поділитися:

Виробнича діяльність Китаю зросла в березні вперше з вересня, що є ще однією ознакою того, що друга за величиною економіка світу стабілізується.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Офіційний індекс менеджерів із закупівель у виробництві зріс до 50,8 з 49,1 у лютому, йдеться в повідомленні Національного бюро статистики. Це перевищило середній прогноз економістів у опитуванні Bloomberg у 50,1 і стало найкращим показником з березня минулого року.

Показник невиробничої активності піднявся порівняно з попереднім місяцем до 53 у порівнянні з оцінкою 51,5. Значення вище 50 свідчить про розширення порівняно з попереднім місяцем, а цифра нижче означає скорочення.

Показники PMI є першими офіційними даними, доступними щомісяця, які дають миттєвий знімок здоров’я китайської економіки. Показники свідчать про те, що відновлення економічного зростання в країні збереглося після успішного початку року.

Нагадаємо, Росія завдала ударів по енергетичним об’єктам на півдні та крайньому заході України в неділю, продовжуючи майже щоденні обстріли безпілотниками та ракетами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...