Останні новини:

Орбан хоче обговорити війну в Україні з Трампом у Флориді, – Bloomberg

Поділитися:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан хоче обговорити, як припинити війну Росії проти України цього тижня з колишнім президентом США Дональдом Трампом у Флориді, заявив міністр закордонних справ Петер Сійярто.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Орбан, найближчий союзник Кремля в Європейському Союзі, затримав допомогу з боку блоку для захисту України від російського вторгнення, зберігаючи при цьому теплі стосунки з Володимиром Путіним. Перспектива наступного президентства Трампа викликала занепокоєння серед європейського керівництва, включно з Україною, щодо здатності ЄС відповісти на війну та вплив Росії.

Орбан намагався вислужитися перед Трампом, розглядаючи його повернення в Білий дім як спосіб полегшити дипломатичну ізоляцію Угорщини після того, як суперечки з союзниками по НАТО та ЄС спричинили тиск з боку адміністрації Байдена та групи двопартійних законодавців США. Зустріч із Трампом також буде зосереджена на двосторонніх зв’язках між Угорщиною та США, сказав Сійярто.

Переговори про припинення війни неминучі, тому що «Київ не може перемогти Росію», а «Росія не може перемогти весь Захід», — сказав Сійярто в інтерв’ю державній російській медіа-службі РІА Новини в середу. Хоча Орбан закликав до негайного припинення вогню, він не запропонував жодних інших планів щодо припинення війни, яка триває вже третій рік.

Нагадаємо, один із найбільших у Європі виробників зброї пропонує Україні наростити власне виробництво важких боєприпасів, оскільки країна намагається відбити російське вторгнення на тлі скорочення західної допомоги.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...