Стало відомо з чого збили російський А-50

Поділитися:

Увечері 23 лютого в Краснодарському краї РФ було знищено літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Цінний для ворога борт міг бути знищений за допомогою зенітного ракетного комплексу С-200.

Максимальна дальність ураження ЗРК С-200 становить 300 км.

Ворожий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 вдалося збити із зенітного ракетного комплексу далекого радіусу дії С-200. Це радянський ЗРК, який пройшов низку суттєвих змін та модернізацій.

Після модернізації ЗРК С-200 отримав дальність ураження 300 км і став одним із найбільш далекобійних засобів протиповітряної оборони. За задумом радянських інженерів, саме комплекси С-200 мали збивати американські стратегічні бомбардувальники – носії ядерної зброї, при цьому інші цілі – менш помітні та низьколітаючі – збивати було вже важче.

До речі, на борту збитого літака А-50 могли перебувати 15 російських окупантів. Згідно з даними з відкритих джерел, екіпаж цього літака складається з 5 членів екіпажу льотного складу та 10 операторів розрахунку радіолокаційного дозору.

Нагадаємо, ввечері 23 лютого над Азовським морем було збито російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У. Збитий літак впав у Краснодарському краї РФ. Це була спільна операція Головного управління розвідки та Повітряних сил. Перед початком повномасштабного вторгнення у Росії було всього девʼять таких літаків: три А-50 і шість А-50У.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...