Останні новини:

У США підрахували, скільки Росія витратила на війну з Україною

Поділитися:

В росії фінансування армії та виробництва зброї збільшиться на 70%, а якщо порівнювати із 2021-м — утричі.

Два роки війни з Україною коштували росії $211 млрд. В цю суму входять витрати на оснащення, розгортання та утримання військ для проведення наступальних операцій, повідомив високопосадовець Міноборони США.

Крім цього, росія втратила понад $10 млрд через скасовані або відкладені продажі озброєнь. В загальному підрахунку вторгнення в Україну коштувало $1,3 трлн з урахуванням втраченого економічного зростання країни, яке очікувалося до 2026 року, зазначили у Пентагоні.

Якби президент владімір путін не розпочав війну, російська економіка могла б бути на 5% більшою, наголошували раніше в Мінфіні США.

Саме вторгнення та подальша окупація українських територій «сприяли швидкому зростанню витрат, знеціненню рубля, збільшенню інфляції та напруженості ринку праці, що відображає втрату робочої сили», зазначали там.

Загалом поєднання війни, санкцій Заходу та дій у відповідь москви викликає «значну економічну напругу» в росії, констатували у відомстві.

Наприкінці грудня глава мінфіну росії Антон Сілуанов заявив, що у бюджеті вистачить грошей для фінансування війни. За його словами, виділені кошти дозволять виконати всі основні завдання на фронті. Уряд заклав до бюджету 2024 рекордні з радянських часів витрати на оборону: вони становитимуть 10,775 трлн рублів, або 29,5% від усіх витрат. Порівняно з поточним роком фінансування армії та виробництва зброї збільшиться на 70%, а якщо порівнювати із 2021-м – утричі.

Також чиновник Пентагону оцінив збитки, завдані армії. За його даними, втрати росії вбитими та пораненими досягли 315 тисяч осіб. Це близько 87% особового складу, який мав міноборони рф до початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Аналогічну цифру наводила розвідка США у середині грудня.

Нагадаємо, російська влада декілька місяців намагалась організувати інформаційну атаку на президента України Володимира Зеленського для того, щоб підірвати його рейтинг.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...