У Польщі посилюють контроль та перевірки на кордоні з Україною

Поділитися:

Польський уряд планує посилення контролю на кордоні з нашою державою. Мовиться, що Варшава активізує перевірки товарів, що потрапляються до Польщі з території України.

Міністерство сільського господарства та сільського розвитку Польщі повідомило про те, що глава відомства Чеслав Секерський уже провів перевірки на одному із пунктів пропуску. Мовиться про ПП “Медика – Шегині”. Раніше він відвідав КПП “Корчова” на кордоні з Україною.

Глава польського міністерства анонсував посилення контролю та більшу активізацію перевірок на українсько-польському кордоні.

Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства, – мовиться у повідомленні відомства.

Зокрема, контроль проводять й інші польські посадовці. Так, заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак вже другий день поспіль інспектує прикордонні пункти.

Ввезення неякісних товарів з України

Сьогодні, 4 лютого, Міхал Колодзєйчак відвідав КПП “Ягодин-Дорогуськ”, а вчора побував у Грубешові. Посадовець зазначив, що наглядає за перевірками сільгосптоварів, які ввозяться з України.

Він також оприлюднив інформацію про нібито неякісну заморожену малину, яку розвернули на кордоні.

Після такої малини висновок один: ембарго на українську заморожену малину, якої у 2023 році до Польщі надійшло понад 60 тисяч тонн, – заявив посадовець.

Нагадаємо, у ЗСУ відчувається нестача зброї. У Forbes зробили заяву про російські переваги на фронті та звернулися до українців.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності