Міністр фінансів заявила, що інфляція в США під контролем – Вloomberg

Поділитися:

Міністр фінансів Джанет Йеллен заявила, що інфляція зараз «під контролем» після історичного сплеску, викликаного пандемією.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Інфляція в короткостроковій перспективі близька до найнижчих рівнів, які ми бачили в цьому опитуванні», — сказала вона в четвер, очевидно посилаючись на інфляційні очікування, опубліковані в дослідженні споживчих настроїв Мічиганського університету. «Я думаю, що американці вірять, що інфляція під контролем».

Йеллен зробила зауваження в Чиказькому економічному клубі, відповідаючи на запитання після промови, в якій розхвалювали досягнення адміністрації Байдена в економічній політиці.

Дані, опубліковані раніше, показали, що показник базової інфляції, який уважно стежать, другий квартал поспіль склав 2%, що відповідає цільовому показнику Федерального резерву. І це незважаючи на дивно сильне зростання в четвертому кварталі на 3,3%.

Американці також виграють від зростання зарплати, яке зараз перевищує інфляцію, підкреслив глава Мінфіну.

Нагадаємо, у США продовжують дискусії щодо ухвалення проєкту для фінансування допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню та посилення безпеки на південному кордоні США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи