Інфляція в США прискорюється – Вloomberg

Поділитися:

Інфляція в США прискорилася наприкінці 2023 року, спричинена стійкими витратами на послуги, тоді як тривале зниження цін на товари припинилося.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з урядовими даними, індекс споживчих цін зріс на 3,4% протягом року до грудня, найбільше за три місяці. Він також зріс більше, ніж прогнозувалося на місячній основі, оскільки витрати на житло продовжували зростати, американці платили більше за водіння, а ціни на енергоносії підскочили вперше з вересня.

Цифри показують, що Федеральна резервна система стикається з вибоїстим шляхом для приборкання інфляції, яка ризикує залишатися високою в найближчі місяці, якщо ціни на товари, такі як одяг і автомобілі, продовжуватимуть зростати. Політики ФРС та економісти з Уолл-стріт почали сумніватися в тривалості недавнього спаду, який значною мірою виник через покращення ланцюгів поставок.

Нагадаємо, біткойн зменшив зростання після того, як вперше з грудня 2021 року перевищив 49 000 доларів США, коли почалися торгівлі першими американськими біржовими фондами, які інвестують безпосередньо в найбільшу криптовалюту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи