Останні новини:

Іран захопив нафтовий танкер біля Оману – Вloomberg

Поділитися:

Іран захопив нафтовий танкер біля узбережжя Оману, що посилило напруженість у найважливішій у світі торговій смузі світового постачання сирої нафти.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Він захопив St Nikolas «у відплату за крадіжку нафти США». Корабель раніше був відомий як Suez Rajan, який був причетний до гучного зриву американських санкцій, що зрештою призвело до вивезення 1 мільйона барелів іранської нафти.

У той час як конфіскація знаменує собою реакцію на події навколо Suez Rajan минулого року, цей інцидент ще більше втягує Іран у безлад у судноплавстві, що охопило Близький Схід. Протягом останніх двох місяців на судна в Червоному морі було здійснено кілька нападів, в основному підтримуваних Іраном бойовиків-хуситів, що змусило багато торговельних суден уникати маршруту та замість цього плавати тисячі миль навколо Африки. США та їхні союзники зважують варіанти відплати.

Нагадаємо, США досягли неофіційної домовленості з Катаром про припинення розподілу 6 мільярдів доларів доходу від нафти, до якого Іран мав доступ в рамках обміну полоненими, оскільки адміністрація Байдена перевіряє потенційну причетність Тегерана до нападу ХАМАС на Ізраїль минулого тижня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...