Останні новини:

Трамп прагне відхилити справу про вибори в штаті Джорджія, посилаючись на імунітет – Вloomberg

Поділитися:

Дональд Трамп попросив суддю штату Джорджія відхилити кримінальну справу штату за звинуваченням у змові з метою скасування виборів 2020 року, стверджуючи, що він має імунітет від кримінального переслідування, оскільки Сенат США виправдав його після того, як йому було оголошено про імпічмент за таку ж поведінку.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У заяві, поданій у понеділок в Атланті, колишній президент стверджував, що з нього було знято правопорушення, пов’язані з виборами 2020 року, коли Сенат США виправдав його під час процесу про імпічмент. Згідно з Конституцією США, президент може бути притягнутий до кримінальної відповідальності лише в тому випадку, якщо він був оголошений імпічментом і засуджений за таку саму поведінку Сенатом, стверджує Трамп. За його словами, паралельні державні збори також заборонені «на підставі подвійної небезпеки».

«Обвинувальний висновок має бути відхилено, оскільки президенту Трампу було оголошено імпічмент, його судив Сенат і його виправдали за статтями про імпічмент, які випливають із тих самих стверджуваних фактів і поведінки, що й у кримінальному обвинуваченні у цій справі», — заявив його адвокат Стівен Садоу в подача.

Трамп висуне той самий аргумент щодо імунітету на слуханні в апеляційному суді у вівторок у Вашингтоні, де він домагається припинення кримінальної справи за пов’язаними звинуваченнями у виборах, порушеної спеціальним прокурором Джеком Смітом. Трамп подав апеляцію після того, як окружний суддя зняв його захист недоторканності.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів пришвидшити створення правової бази для використання 300 млрд доларів заморожених російських активів на підтримку України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...