Міністр фінансів Силуанов заявив, що у Росії достатньо бюджетних коштів для оплати війни – Вloomberg

Поділитися:

У Росії достатньо бюджетних коштів для оплати війни в Україні, заявив міністр фінансів Антон Силуанов.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“,

«Мінфін забезпечив усі необхідні кошти для виконання основних завдань» військових, сказав Силуанов журналістам у середу на брифінгу. «Усі потреби наших Збройних Сил для виконання завдань у СВО забезпечуються коштами».

Росія планує значне збільшення витрат на оборону в 2024 році до 10,8 трильйона рублів (112 мільярдів доларів) з 6,4 трильйона рублів цього року, перевищивши витрати на соціальну підтримку, навіть коли президент Володимир Путін готується балотуватися на п’ятий термін на виборах у березні.

За словами Силуанова, вищі, ніж очікувалося, надходження до російського бюджету від ненафтогазового сектору у 2023 році дозволили уряду витратити більше, ніж було заплановано. Це незважаючи на те, що міжнародні санкції, включаючи обмеження ціни на продаж нафти, мали виснажити державну скарбницю та посилити тиск на економіку.

Нагадаємо, глава банку Росії Ельвіра Набіулліна, яка допомогла Кремлю амортизувати удар від масштабних санкцій через вторгнення в Україну, заявила, що готується до посилення санкцій, спрямованих на економіку країни.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...