Росія пробила дірку в нафтових санкціях Заходу на 11 мільярдів доларів – Bloomberg

Поділитися:

Щомісячний дохід Москви від експорту нафти зараз більший, ніж до вторгнення в Україну, що підкреслює неспроможність заходу до впровадження ефективних санкцій.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Провал західних санкцій щодо експорту російської нафти можна побачити за короткий проїзд на човні від грецького прибережного міста Гітейо, де два нафтові танкери з іржавими корпусами та загальним віком 57 років стоять лише за кілька метрів один від одного. Особи власників суден і страховика невідомі. Вони плавають під єдиним у світі прапором, який влада вважає «дуже високим ризиком». А кінцеве призначення прибутків від торгівлі своїм російським паливом залишається загадкою.

Навіть їхні рухи викликають підозру. Цифрові системи відстеження показали, як 26-річний Turba плавав на відстані більше чотирьох миль, коли 900-футовий Simba спустошував свій паливний вантаж у менше судно. Того самого дня, коли у вересні відбулася ця пересадка з корабля на корабель, понад дюжина подібних суден — частина величезного тіньового флоту — плавали поблизу, роблячи те саме або готуючись до цього.

Створена для зменшення фінансування військового нападу Кремля на Україну, угода про санкції, узгоджена рік тому цього тижня, включала обмеження ціни на російську морську нафту в 60 доларів за барель – на 24 долари нижче середньоринкової ціни за останні 12 місяців. Натомість це сприяло прибутковому бізнесу для десятків торговців і судноплавних компаній, яких важко відстежити. Відповідно до даних торгівлі, зібраних Bloomberg, близько 11 мільярдів доларів нафтодоларів щорічно випаровуються , коли нафта покине Росію, до моменту, коли вона досягне покупців.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін відвідає Об’єднані Арабські Емірати та Саудівську Аравію, використавши рідкісну закордонну поїздку після свого вторгнення в Україну для зміцнення партнерства з ключовими виробниками нафти.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...