Росіяни пішли у наступ – що відомо

Поділитися:

Окупаційні війська останні кілька днів посилили обстріли Авдіївки на Донеччині з авіації, артилерії та бронетехніки та перейшли до штурмових дій практично по всьому східному фронту. У Силах оборони України заявляють, що ситуація, хоч складна, але контрольована й українські воїни тримають позиції.

Про це розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Відмітимо, що 10 жовтня в мережі з’явилася інформація, що окупанти нібито розпочали наступ на кількох ділянках східного фронту відразу.

До того ж очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомляв, що росіяни від самого ранку масовано обстрілюють Авдіївку, зокрема, з танків, авіації та артилерії.

Також у мережі публікували відео з наступальними діями росіян на Авдіївському напрямку.

Своєю чергою, Штупун розповів також про загострення в районі Авдіївки.

“На Авдіївському напрямку ворог і справді активізувався. Наші захисники сьогодні відбили атаки ворога в районах Кераміки, Очеретиного, Бердичів, Степового, Ласточкиного, Тоненького, Авдіївки та Первомайського”, – каже Штупун.

Також окупанти завдали авіаударів біля Бердичів і Авдіївки, додав він.

Речник повідомив, що зранку і до цього часу (вечора 10 жовтня – ред.) періодично обстрілюється цивільна інфраструктура Авдіївки та населених пунктів Покровського району, що навколо.

“Також на Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 9 атак ворог в районах зруйнованої Маріїнки. Будь-яка активізація ворога дається йому не просто так.

Мінімум 4 танки ми повністю знищили і ще 2 зазнали пошкоджень. Це тільки про танки, завтра ми повідомимо більш точну інформацію. Я думаю, техніки буде більше”, – додав речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Що відомо про ситуацію в Донецькій області

Зазначимо, що окупанти щодня відкривають вогонь по містах й селах Донецької області. Прифронтові населені пункти регіону, і навіть ті, що знаходяться в відносному тилу, постійно перебувають під ударами.

Нагадаємо, сили протиповітряної оборони спромоглися збити 23 дрони в небі над Одеською областю вночі з 9 на 10 жовтня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...