Націоналістичний поворот Китаю може залишити його економіку позаду – Вloomberg

Поділитися:

Цього тижня були продемонстровані як позитивні, так і негативні сторони націоналістичного повороту Китаю.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Китайські державні та соціальні мережі були схвильовані через презентацію останнього смартфона вітчизняного технологічного чемпіона Huawei Technologies Co., тестування якого показало, що він підтримує 5G. Це незважаючи на те, що Huawei втратила доступ до передового обладнання, розробленого американськими компаніями, що стало важливою віхою для зосередження Китаю державою на створенні внутрішнього потенціалу.

З іншого боку, Китай викликав хвилю антипатії серед багатьох своїх сусідів по регіону. Суперечлива карта, яка нібито вказує на право власності Пекіна на спірні території та морські райони, викликала волю невдоволення від Нью-Делі до Маніли. А антияпонський запал, який заохочується державою, ускладнив зв’язки з Токіо.

Хоча, безсумнівно, досягнення Huawei є вражаючими та є ознакою того, що Китай може домінувати над передовими технологіями, це друга динаміка, яка, швидше за все, виявиться більш потужною. Націоналістичний зсув Пекіна всередину загрожує залишити його компанії та споживачів все більш ізольованими від глобальних тенденцій, що зрештою завдасть шкоди його економіці.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін погодився здійснити свій перший закордонний візит після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт за ймовірні військові злочини.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи