Останні новини:

Росія скликає надзвичайну нараду щодо ключових ставок через падіння рубля – Bloomberg

Поділитися:

Центральний банк Росії скликав позачергове засідання, як рубль обвалився до рівня 100 за долар вперше з березня минулого року, оскільки війна Росії в Україні затягується, а міжнародні санкції вдарили по торгівлі.

Про це повідомляє “Перший Бізнесовий“.

Політики опублікують заяву про ключову ставку після засідання, йдеться в повідомленні Банку Росії, не повідомляючи жодних подробиць. Минулого місяця центральний банк підвищив ключову ставку на один процентний пункт до 8,5%, що стало першим підвищенням після надзвичайних заходів, введених одразу після вторгнення в Україну в лютому 2022 року.
Обмінний курс став барометром здоров’я економіки, яка постраждала від скорочення доходів від експорту та її ізоляції від міжнародних фінансових ринків, що призвело до відкритої боротьби між урядом і центральним банком.

Помічник Кремля з економічних питань Максим Орєшкін звинуватив центральний банк у сприянні девальвації, незвичайний докір, оприлюднений за кілька хвилин до того, як російська валюта перевищила 100 за долар. Голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна неодноразово називала погіршення торгівлі головною причиною слабкості рубля.

Нагадаємо, поки кремлівський диктатор Путін перебуває на посаді глави держави, навряд чи хтось його заарештує за військові злочини в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...