Останні новини:

Fitch звертає увагу на борговий ризик США, оскільки рецесія посилюється – Вloomberg

Поділитися:

Рішення рейтингового агентства Fitch Ratings знизити кредитний рейтинг уряду США знову привернуло увагу до траєкторії боргу країни саме тоді, коли найбільша економіка світу відмовляється від прогнозів щодо загрозливої рецесії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий

Минулого тижня голова Джером Пауелл заявив, що Федеральна резервна система більше не очікує спаду в США, навіть після найагресивнішого підвищення процентних ставок за десятиліття, а економісти Bank of America також скасували свій прогноз рецесії.

Це різкий контраст із 2011 роком, коли S&P Global Ratings позбавило США рейтингу AAA. Тоді економіка виходила з глобальної фінансової кризи, а безробіття становило близько 9%. Зараз він становить 3,6%, що є найнижчим показником за десятиліття.

Рішення Fitch знизити суверенний кредитний рейтинг США з AAA до AA+ підкреслює борг, який США накопичили за останні роки, в основному завдяки стимулюванню пандемії, а також зниженню податків. Нещодавно уряд також запустив інвестиційні програми для інфраструктури, технологій та чистої енергії. Тим часом вартість запозичень різко зросла, оскільки ФРС підвищила процентні ставки до 22-річного максимуму.

Нагадаємо, економіка єврозони повернулася до зростання, в той час як основний інфляційний тиск зберігався, що підтверджує перші аргументи для Європейського центрального банку знову підвищити процентні ставки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи