Останні новини:

Україна знижує ключову ставку вперше після вторгнення Росії

Поділитися:

Україна скоротила офіційні витрати на запозичення вперше після того, як Росія відправила танки та війська через кордон на початку 2022 року, зробивши крок до послаблення надзвичайного монетарного режиму, встановленого для захисту економіки від війни.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У четвер центральний банк знизив ключову процентну ставку на три відсоткові пункти до 22%, що перевищує середню оцінку аналітиків в опитуванні Bloomberg.

Це перше зниження відтоді, як установи, які встановлювали ставки, заморозили монетарну політику, запровадили контроль над рухом капіталу, щоб запобігти розпродажу валюти, і здійснили екстрене підвищення після повномасштабного вторгнення Росії. Банк супроводжував це рішення покращеними прогнозами щодо інфляції та економічного зростання цього року та прогнозами щодо подальшого пом’якшення монетарної політики.

«Сприятливі тенденції створили передумови для швидшого початку циклу зниження ставок», — йдеться в заяві банку після рішення. «Водночас зниження ставки на фоні збереження макрофінансової стабільності сприятиме відновленню економіки».

Нагадаємо, Національний банк зменшив чистий продаж валюти на міжбанківському валютному ринку в період з 3 по 7 липня на 9,3% до 471,85 млн доларів у порівнянні із попереднім тижнем.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...