Останні новини:

ЄС намагатиметься оподатковувати активи російського центрального банку, які перебувають під санкціями – Bloomberg

Поділитися:

Наразі невідомо, коли це станеться остаточно, але до кінця літа Європейська комісія готується представити більш детальну пропозицію.

Країни Євросоюзу підтримали план, згідно з яким прибутки від російських активів, заморожених у країнах Європи, будуть використані для допомоги Україні.

Про це інформує видання Bloomberg.

У повідомленні вказується, що лідери ЄС під час переговорів у Брюсселі підтримали вчення варіанту використання прибутку від заморожених активів російського Центробанку. Аналітики повідомляють що цей прибуток становить приблизно три мільярди євро на рік.

Країни ЄС планують заручитись підтримкою країн Великої сімки у цьому питанні. Журналісти повідомляють, що Брюссель вже провів відповідні консультації в США. Також цю ідею підтримує Велика Британія.

Наразі невідомо, коли це станеться остаточно, але до кінця літа Європейська комісія готується представити більш детальну пропозицію.

Джерела видання повідомляють, що є кілька юридичних ризиків, що Росія може оскаржити це рішення у суді. Крім того, є сумніви, що відсотки й прибутки, отримані від заморожених суверенних активів РФ, належать саме Росії.

Нагадаємо, Україна отримала вже п’ятий транш у розмірі 1,5 млрд євро в межах масштабної макрофінансової допомоги ЄС на 2023 рік

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...