Західні журналісти розповіли про контакти ЧВК “Вагнер” і ГУР Міноборони

Поділитися:

Власник російської ПВК “Вагнера” Євген Пригожин нібито пропонував Україні здати дані про позиції військ РФ. Це мало відбутися в обмін на відведення підрозділів Збройних сил з Бахмута.

Про це пише Washington Post.

Видання вказує, що таку пропозицію ватажок найманців зробив нібито через свої якісь таємні контакти Головному управлінню розвідки Міноборони України наприкінці січня. Тоді “вагнерівці” гинули під час штурмів Бахмута тисячами, йдеться у новій порції оприлюднених секретних документів Пентагону.

“Пригожин публічно ворогував із російськими воєначальниками, які, як він заявляє, не змогли озброїти і поповнити запаси його сил. Але він також є союзником президента Росії Володимира Путіна, який цілком може розцінити пропозицію Пригожина обміняти життя бійців “Вагнера” на російських солдатів як зрадницьку”, — йдеться у публікації.

Два українські чиновники підтвердили, що Пригожин кілька разів розмовляв з управлінням української розвідки, йдеться в матеріалі. У ГУР відхиляли пропозицію, тому що чиновники не довіряють Пригожину. У Вашингтоні також не повірили таким намірам керівника “вагнерівців”, розповів офіційний представник США, стверджують журналісти.

“На цьому напруженому фоні Пригожин підтримував таємні відносини з українською розвідкою, які, окрім телефонних дзвінків, включали особисті зустрічі з офіцерами ГУР у невказаній африканській країні, йдеться в одному документі”, — пише видання.

Також у матеріалі йдеться, що Пригожин нібито говорив офіцеру української розвідки, що війська РФ мають труднощі з постачанням боєприпасів, радив ЗСУ просуватися вперед і штурмувати адмінкордон з окупованим Кримом, у той час, як бойовий дух армії РФ був низьким.

Нагадаємо, ватажок терористів “Вагнера” заявив про начебто відвод військ з Бахмутського напрямку через нестачу боєприпасів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...