Нерішуча підтримка України призведе до патової ситуації на полі бою — голова Мюнхенської конференції з безпеки

Поділитися:

Захід має докласти більше зусиль для допомоги Україні у відбитті російської агресії, заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсґен.

Про це повідомляє DW.

«Однієї лише заяви про непохитну підтримку недостатньо, а дії поки що не відповідають словам», — зазначив він у статті, написаній у співавторстві з чотирма іншими колишніми радниками з питань політики безпеки зі США, Великої Британії, Франції та Італії.

За його словами, нинішній рівень поступової і нерішучої військової підтримки призведе тільки до патової ситуації на полі бою.

У тексті йдеться про те, що російський диктатор Володимир Путін хибно оцінив усі аспекти війни, коли розпочав повномасштабне вторгнення в Україну минулого року.

«Він вважав, що його армія сильна, Китай на 100% підтримує його, Україна слабка, а Захід розділений. Він був дуже неправий», — пишуть експерти, і додають, що тепер єдина надія диктатора полягає в тому, що його рішучість сильніша, ніж у його супротивників, і що він зможе виграти війну на виснаження.

«Ми повинні знову довести йому, що він помиляється!», — сказано у матеріалі.

За їхніми словами, коаліція держав, що підтримують Україну, «зробила вражаючі кроки, але зараз не час для самовдоволення».

«Ми повинні надати Україні зброю і боєприпаси, яких вона потребує, щоб дати відсіч агресивній війні Росії», — зазначається у тексті.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов не виключає, що Росія може використати ситуацію з витоком даних Пентагону щодо контрнаступу ЗСУ і “вкинути” в мережу фейкові документи.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності