Сербія знову погрожує Косово

Поділитися:

Президент Сербії Александр Вучич публічно звинуватив миротворців НАТО у небажанні обстоювати права й інтереси сербів у Косово, і заявив, що армія країни готова самостійно захистити сербське населення в частково визнаній країні. Звернення президента оприлюднили в ефірі сербських телеканалів у неділю, 21 серпня. Про це повідомляє The Associated Press.

«Ми врятуємо наш народ від переслідувань і погромів, якщо цього не захоче НАТО», – сказав президент Сербії Александар Вучив, і додав, що Сербія «загнана в кут».

Вучич публічно пожалівся, що Косово, на його переконання, хоче «остаточно прибрати сербський народ» зі своєї території, а лідери частково визнаної держави «лише зацікавлені в усуненні будь-якого сліду сербської держави в Косово». Окрім того, вважає політик, потрібно зупинити прибуття косово-албанських «угрупувань» у північну частину Косово, де живуть серби. Щоправда, жодних доказів до своїх заяв політик не навів.

Нагадаємо, 18 серпня президент Сербії Александр Вучич та прем’єр-міністр Косова Альбін Курті провели переговори в Брюселі, щоб обговорити суперечку щодо номерних знаків, однак домовитися не змогли. Політики дійшли висновку, що продовжать пошуки до 1 вересня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...