Чого чекати жінці після штучного запліднення: 5 змін в організмі

Поділитися:

Екстракорпоральне запліднення або ЕКО – це популярний метод, який дозволяє зачати дитину людям із різними видами безпліддя. Багато жінок і сімейні пари вже зважилися на таку процедуру, а ще багато в роздумах. Адже виникають сумніви, а як це відбувається, що чекати, які є небезпеки здоров’ю. Зібрали для вас найчастіші зміни, що трапляються з організмами жінок після ЕКЗ.

Чи небезпечно ЕКО: все про наслідки процедури

Допоміжна репродуктивна технологія передбачає стимуляцію овуляції яєчників, забір ооцитів, їх з’єднання зі сперматозоїдами в лабораторії та підсадку ембріонів у матку. Звичайно, такі маніпуляції створюють для організму певне навантаження. Воно схоже за рівнем з будь-яким хірургічним втручанням.

Щоб уникнути наслідків перед процедурою проводять комплексну діагностику. Вона дозволяє виявити протипоказання та усунути їх, якщо це можливо. За дотримання всіх норм ризики від штучного запліднення зводяться до мінімуму.

Більше про те, як проводять ЕКО в Україні, що включає процедуру та інші подробиці читайте тут.

Ризики та зміни у здоров’ї жінки

Такий стан може супроводжуватись накопиченням рідини в черевній порожнині, збільшенням яєчників або появою тромбів. У наш час таке трапляється рідко, адже при ЕКЗ важливо підбирати грамотно протокол і дозу препаратів, і якщо все дотримуватись, то ускладнень не станеться. У спеціалізованих репродуктивних центрах суворо дотримуються міжнародних стандартів та забезпечують якість процедури. У цьому питанні довіряйте офіційним клінікам.

Що стосується інших змін в організмі, то вони збігаються багато в чому із змінами від нормальної вагітності. У п’ять популярних входять:

-Емоційні зміни. Слабкість, роздратування та сонливість.

-Підвищення температури. У 2-й фазі менструального циклу після перенесення на гормональну підтримку температура тіла може становити 37.0-37.2 °C, і це в такій ситуації норма.

-Зміни в системі шлунково-кишкового тракту, які супроводжуються нудотою та іноді блюванням.

-Фізичні зміни. Після запліднення починають збільшуватись у розмірах молочні залози.

-Гінекологічні прояви. Може виникати легкий біль, що тягне внизу живота і незначні виділення. Але з цими ознаками варто бути уважними, і при перших незвичайних реакціях варто звертатися до свого репродуктолога або гінеколога.

В іншому не варто побоюватися прихованих небезпек і ризиків, якщо вам виконають компетентну діагностику, проконсультують досвідчені репродуктологи і підберуть правильний протокол лікування, то все буде під контролем і без небажаних ускладнень.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...