«Більше 50% наших пацієнтів після реабілітації знову повертаються на фронт» – як проходять реабілітацію українські військові

Поділитися:

Виконувач обов’язків директора «Медичного центру реабілітації та паліативної допомоги» розповів про роботу закладу.

Київський міський клінічний госпіталь ветеранів вже третій рік продовжує рятувати життя українським захисникам. Попри всі інформаційні атаки та звинувачення, комунальний заклад розвивається, реконструюється та продовжує свою роботу.

Нині у госпіталі створені всі сучасні умови – в наявності медпрепарати, кваліфікований персонал всебічний догляд, сучасне обладнання, харчування, комфортні умови для пацієнтів.

Перший Бізнесовий відвідав госпіталь та його пацієнтів, аби переконатися на власні очі, як лікують захисників України.

«На жаль, останнім часом від опонентів та нечесних комерсантів на заклад йдуть інформаційні атаки. Мовляв, для чого робити реконструкцію і модернізувати заклад під час війни? Але ж на кону – життя і здоров’я наших військових, рідних,  захисників! Без осучаснення госпіталю ціль по порятунку бійців ЗСУ була б нездійсненна», – каже керівник медзакладу Борис Борисов.

-Як зараз функціонує госпіталь?

Створення центру продиктовано нинішніми умовами – це війна. Наш центр призначений для допомоги військовим, котрі постраждали під час військових дій. До цього часу цей центр був київським міським госпіталем ветеранів війни, де лікували саме ветеранів. Але під час російської агресії він був перепрофільований, змінилися напрямки його функціонування. Нині це центр медичної реабілітації та паліативної допомоги в тяжких випадках.

-Що нині вдалося зробити у закладі?

Через війну багато українських захисників отримують поранення різного ступеня тяжкості – це мінно-вибухові травми, комбіновані травми, політравми, тощо. Їм всім треба надавати кваліфіковану допомогу та реабілітацію. Не секрет, що для цього потрібно багато медичних центрів саме по лікуванню бойових та мінно-вибухових поранень. Київський госпіталь після деокупації Київщини потребував капітального ремонту. Нині ремонт зроблено, за кошти з міського бюджету було закуплено нове, сучасне обладнання, залучаємо найкращих фахівців і працюємо.

-Чиїм коштом було зроблено ремонт?

Це кошти Київського міського бюджету.

-Скільки людей зараз може прийняти госпіталь?

Зараз у нас працює чотири поверхи. У майбутньому, сподіваюсь недалекому, плануємо запуск ще одного поверху. На днях запустили сьомий поверх, він заповнився за добу. Загалом у нас 160 ліжок, незабаром буде 200. Але у планах – 350 ліжок.

-В Україні є схожі медичні заклади?

Ті умови, які існували в нашій установі досі, не відповідали тим викликам, що є наразі. Нині наш госпіталь є кращим в Україні і я не побоюсь цього слова – навіть у Європі.

-Ви сказали про надсучасне медичне обладнання…

Так, воно було замовлено і в Україні, і за кордоном. Нині у нас дуже високий рівень матеріально-технічної бази, чим, безумовно, ми пишаємося. До речі, нещодавно до нас приїздили виробники медичного обладнання з Франції, давали майстер-клас з роботи саме з їх обладнанням. Також наші фахівці їздили до Польщі, де проходили навчання з роботи на польському обладнанні. Тобто, ми не лише розвиваємо свою базу, але й постійно удосконалюємо свої навички роботи безпосередньо у виробників.

-Як з персоналом у центрі?

У перші дні війни, звісно, були проблеми – бо чимало нашого персоналу виїхало з дітьми за кордон. Нині дефіциту кадрів не маємо. Для кожного з нашого колективу робота у центрі – це можливість рости у професійному плані та безцінний досвід, плюс до всього безперервне навчання, в тому числі й за кордоном.

-Що кажуть пацієнти з приводу оновлення госпіталю?

Найкращим результатом нашої роботи є реабілітація наших воїнів. Більше 50% наших пацієнтів після реабілітації знову повертаються на фронт. Тож цифри кажуть самі за себе. Від пацієнтів чуємо лише позитивні відгуки та слова вдячності.

-Чим керуєтеся у своїй роботі?

Перед усім – людяністю, повагою та вдячністю до наших героїв-пацієнтів. Ми всі зараз живемо у непрості часи, всі ми розуміємо, хто такі наші захисники, тож дбаємо за них і намагаємося у госпіталі дати їм все найкраще.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...